Cowboys & Aliens

Jag var och shoppade igen. Gud vad tiden går fort inne på gallerior. I och för sig käkade jag och gick på bio där också. Såg Cowboys & Aliens, den var mycket underhållande, se den om ni kan. Titeln kanske inte låter så lovande men den var bra.

Funderar på vad jag ska hitta på imorgon. Kanske blir det museum eller bara softa vid poolen. Fast det är för varmt för att hänga vid poolen man blir alldeles matt efter bara några minuter. Vi får se vad jag hittar på. Hehe lite sugen på att åka till gallerian igen, hittade en butik som hade lite grejer som jag skulle kunna tänka mig. Kanske kan ta det någon kväll eller nästa helg annars.

Det finns en skridskobana i gallerian. Känns lite konstigt med is inne när det är +40 C grader ute. Folk åker i shorts och t-shirt. Det är massa småbarn som åker, var är hjälmarna undrar jag? Bara de barnen som spelar hockey i ena änden har hjälmar. Har inte sett en enda motorcyklist med hjälm heller. Sitter där med byxor och linne, ingen hjälm, ser så naket ut, sårbara ut.

 

Inne i gallerian finns en karusell också.

 


Skyltar i gallerian till de stora varuhusen, liknande Åhlens butiker.


Det var allt för denna gången. Nu är jag på hotellet och softar.

Jobbar och står i

Hej
Här jobbas det för fullt. Inte just nu men många timmar varje dag. Fast det är kul att få vara med där det händer :)
Så inte så mycket nytt att uppdatera. Har ätit middag på hotellet igår och idag. Smidigt när man kommer hem sent och är trött. Skulle ha tränat idag men passade, skönt att softa framför TVn. Kollar på när de letar hus. Finns olika varianter på det tv-programmet. House virgins, de som ska köpa deras första hus eller lägenhet. House International, folk som vill köpa hus utomlands. Sen finns det de som vill köpa hus på landet osv. Man blir inspirerande. Annars brukar jag kolla på Family Guy eller American Dad. De visar ofta flera avsnitt på raken så det är lätt att fastna, dock många reklampauser som stör.
Tränade i söndags, sprang 5.5 km på löpbandet. Nu lyckades jag med hastigheten. Sen igår körde jag styrketräning på hotellrummet, situps, armhävningar osv.
Ska nog simma i poolen imorgon eller gå lös på crosstrainern. Det känns softare än att springa på löpbandet eller styrketräna. Kanske för att jag mest softar i poolen och inte kör tillräckligt hårt på crosstrainern. We will see.
Natti natt.

Min lördag den 24 juli

Nej som tur är finns det inga bilder på när jag tvingades dra i nödstoppen på löpbandet i fredags. Dock två ögonvittnen men de har lovat att hålla tyst :)

Jag lyckades ta mig till gallerian igår. Fast det tog ett tag innan jag fattade var den var. Jag svängde in vid skylten men parkerade på fel ställe. Gick in en byggnad och det var bara en affär. Brevid den fanns andra affärer som jag kollade i. Jag tänkte det är väl så här det är i USA man åker med bilen mellan affärerna. Sen gick jag in i en annan och från den kom jag in i gallerian och det var en riktig galleria. Hängde där ett tag och det blev en del shopping. Bara till mig själv än så länge, lyckades inte hitta något till andra.

Två stråhattar köpte jag, hmm affären var lite B för den hade inte en enda spegel. Affären tillhörde inte gallerian, säkert därför som den var lite B. Ja efterom det inte fanns någon spegel försökte jag titta med mobilen. Såg så dåligt och fick beslutångest och köpte två hattar. Nu i efterhand vet jag att en hade räckt. Är ju ingen hattmänniska direkt. Nåja någon gång kanske den kommer till användning.

Köpte även en plånbok/kuvertväska, inte heller något som jag använder jätteofta. Får börja göra det :)

En nyckelring med ett C, som var väldigt blingbling. Örhängen i form av kungakronor också väldigt blingbling. Nu när jag skriver det jag har köpt undrar jag hur jag tänkte men jag skyller på värmen, hihi.

Sen började det gå bättre i min shopping när jag anlände till gallerian. Ett linne och en t-shirt från Forever 21. Ett Nike, träningslinne, ett adidas träningslinne, ett par nike, träningstights, ett par nike joggingskor som jag ska ha som promenadskor, bekväma men ändå rätt snygga. En webbkamera, en microfon till datorn, så nu kan jag prata för fullt på skype :). Nedan skorna jag köpte.



Kändes som att jag shoppade mer men det gjorde jag inte. Hittade Starbucks i gallerian och äntligen kunde jag dricka gott kaffe, blev en latte. Kaffet i USA är otroligt undermåligt enligt mig. De gör det så svagt även när det ska vara dubbelt är det blaskigt. Ser ut som te. Har även köpt snabbkaffe så jag kan göra eget kaffe. Något annat jag saknar är utbudet med bubbelvatten som finns i Sverige. Nedan min efterlängtade latte!



Eftersom man tar bilarna överallt har jag sett en drive in för nästan allt även apotek. Det är byggt för att man inte ska behöva lämna bilen. I bilden nedan så är vägarna som är ovanför inte klara ännu utan håller på att byggas. Fattar inte hur mycket pengar de lägger på vägnätet. Bilden är tagen när jag satt i en liten bilkö igår.



Bilen jag kör runt i under min vistelse här i USA.


Avslutade dagen med ett besök på Walmart, living the American dream?!


Simmade lite i polen på kvällen. Inte svårt att doppa sig här inte. Måste vara kroppstempererat i polen för det kändes inte kallt alls.

Nu är kl 11 snart här, jag ska jobba lite sen åka iväg till en annan galleria och se om jag kan hitta lite grejer till andra.

Shopping på schemat

Då var en vecka avklarad här i Usa och det återstår 3 veckor. Egentligen räcker det om jag stannar i 2 veckor till fick jag höra idag men jag har redan bokat hemresa om 3 veckor så det blir 3 veckor till.

Var nere i hotellgymmet och tränade idag. Det är litet men det finns 2 löpband, en crosstrainer och sen hantlar. Tänkte mig inte för när jag knappade in hastigheten på löbandet. Knappade in 10.0, vilket i Sverige är 6.0 minuter/km alltså 10 km i timmen. Bandet började skena iväg och jag får rycka i nödstoppet. Då kom jag på att hastigheten var miles/h, jag knappade in 6.0 minuter/mile alltså ca 16.1 km per timme. Inte riktigt något jag var beredd på.


Nu är jag ensam min arbetskollega jobbade sista dagen idag men det ska nog gå ändå. Lite trist att inte ha någon att käka middag med. Nyttigt att göra saker själv ibland.


En bild på mig utan för en italiensk restaurang. Man kan ju inte tro att det är 38 grader varmt när man ser mig med så mycket kläder på men jag fryser inomhus. Det är så mycket AC överallt. Sen är jag mest inomhus för det är för varmt att vara ute. På morgonen är det okej då är det "bara" 29 grader varmt :). Man skulle kunna tro att det blir svalare på kvällen men inte det, det toppar runt 6 på kvällen.




Bilder på rummet jag bor i. Jag klagar inte, sängen är skön och stor. AC finns samt en köksdel. Får se om jag kommer laga någon mat. Det är så billigt att äta ute. Använde micron idag, poppade popcorn.







Här tar man bilen överallt. Det finns knappt några trottoarer. Har sett en buss men den måste ha åkt fel. Har inte sett en enda hållplats. Bilnätet är imponernade. De går överallt i olika lager, under och över varandra. Parkeringsplatser överallt. Innan var jag oroliga för att fick parkera men parkeringsrutor finns och de är stora. Det är oerhört mycket bilar överallt men då har ju alla sin egen bil och gärna en stor bil.


Imorgon ska jag åka till en galleria i närheten och shoppa lite. Får se vad man hittar. Kl är 21.40 här, i Sverige är den 04.40. Man kan ju inte direkt ringa och snacka med någon nu hehe kanske någon som är på efterfest.



Lite updates

Dinerade supergod sushi idag till middag. Tre olika rullar var det. Grillad ål med avokado, spicy tuna, sen lax, avokado och cream cheese. Det bara smällte i munnen. Välgjorda och bra kombinationer.

Hänger på hotellrummet och tittar på American Dad och Family guy medan jag äter lakrits. Börjar bli smått less på godiset. Köpte en låda igår och det märks inte att jag har rört godiset. Det är sådana där gröna som finns i Bridgepåsar fast i olika färger. Nu förstår jag varför man blandar lite olika sorter i Bridgepåsen.


Förr förra helgen så plockade vi årets första kantareller, årets första för oss. Smörsteka på en macka så är det gudomliga.


Sen blommorna jag planterade i en kruka vid lillstugan. De växer så de knakar.

Moster igen!

Hade en veckas semester förra veckan som kändes väldigt lång. Fast det brukar alltid vara första veckan som känns lång sen försvinner de andra snabbt som blixten. Kanske ska man bara köra en vecka åt gången när man tar ledigt då? Då borde det kännas som att man har mycket semester. Var en sväng till Lule och fick träffa lilla Alice, min systerdotter. Jomenvisst man har ju blivit moster igen. Söt var lilltösen. Ja och systersonen Oscar också. Ja och vilket busfrö han är och massa energi.

Var på en kompis bröllop som var väldigt trevligt och fint förra veckan också. Nu så befinner jag mig i Texas och jobbar. Avklarade första dagen på jobbet idag. Det gick väldigt smidigt och jag löste ett problem också. Nu ska jag bara bemästra bilkörningen. Visst det går men jag njuter inte av det. Jag har ju GPS men jag tycker det är svårt att fatta den. Fast än så länge har jag inte försökt, har kört efter en kollega som också är här. Han åker på fredag så då är det jag och GPS:en. Fast till jobbet borde jag hitta. Det var enkelt och bara 10 minuter från hotellet. Om min kollega inte hade mött upp mig på flygplatsen hade jag väl fortfarande irrat omkring i Texas eller kanske i någon annan delstat. Hehe nej men det hade säkert gått men tagit lite mer tid.

Varmt är det här, runt 38 grader. Fast det är ju AC överallt så jag blir förvånad varje gång jag går utomhus. Det kanske är tur, för vid så varmt kan man inte göra något eller man kan men man orkar inte.

Vad händer här då?

Här händer inte så mycket. Jag jobbar och står i. Ja och förutom det så har jag fått en gigantisk finne på näsan. Minst 1 cm i diameter dessutom lite upphöjd. Med lite concealer så kan jag gömma den eftersom man bara tror att näsan är väldigt svullen. Ont gör den kan jag lova, kanske är det en böld av något slag och inte en finne. Var och köpte pizza förut och två gånger försökte jag ta en annan persons pizza. Haha den var ju bredvid honom och han stod vid disken och betalade. Men pizzabagaren sa ju kebabpizza så jag trodde det var min. Tog den och började gå iväg men då sa han till igen och jag förstod att det inte var min. Var lite trött så jag var inte riktigt med i matchen.

RSS 2.0