Långhelg igen

Gillar verkligen arbetslivet med dessa långhelger. Hihi kanske är det ledigheten jag gillar mer än själva jobbandet. Ska i alla fall bli skönt. Imorgon ska vi kolla på Bounce, jag är riktigt taggad. Lite grillning innan och sen några öl efteråt. Spelade fotbollsmatch idag och vi förlorade med 7-0. Vi hade ingen chans. De var bra och vi fick inte igång något spel. Vi får komma igen till nästa match.

Lite skratt

Kollar på Ballar av stål och lite har jag fått skratta. En kille härmade folk. Blev skitkul när han härmade en telefonkortsförsäljare i ett köpcentra och en som vill erbjuda Amerika express till förbipasserande människor. Skoj även tjejen som intervjuade kändisar som skulle på någon filmpremiär men istället för mikrofon så höll hon i en gummi snopp. Haha en del märkte inte ens det medan Babben Larsson tog tag i den och motade bort den från sitt ansikte och svor lite. En del började skratta och gick därifrån. Har lagat färsbiffar idag. De blev hyfsade. Blandade i vitlök, soltorkade tomater och fetaost. Tror kanske smeten borde ha fått dra lite. Säkert godare imorgon då kryddorna sugit in lite. Annars har det inte hänt så mycket mer än jobb. Stukade den andra foten på Åland i första matchen. Typiskt fick spela med fotledsskydd på den högra foten och tejpade den andra. Ska ta och köpa ett till fotledsskydd och en balansplatta. Undrar om fötterna håller på korpmatchen i fotboll på onsdag. Får se om jag kör med skydd eller utan. Kul ska det bli i alla fall.

Det blev Åland =)

Det blev Åland i helgen, vilket var skoj. Vi kom till kvartsfinal efter att ha vunnit gruppen. Vi vann en match med 2-1, och två oavgjorda, 0-0 och 3-3. Kvartsfinalen förlorade vi med 9-1. Vi hade inte chans, hihi men kul var det. Vi tyckte det var lite skönt att åka ut annars hade vi spelat semi klockan 13 idag och vi ville åka med färjan 13.30. Det hade inte gått. I slutet av kvartsfinalen som vi förövrigt spelade kl 23 igår. Så hejade vi och stojade. Vi ropade "Ojämna lag, dela om. Ojämna lag dela om". Motståndarna och domarna skrattade. Vi var ju också de enda i hallen. Hihi vi tog inte förlusten så hårt. De var väldigt bra de andra laget. Efter matchen duschade vi och festade lite snabbt. Sen blev det utgång på Arken. Ett uteställe i Mariehamn på Åland. Kul var det men man var lite sliten i kroppen efter 4 matcher a 2 gånger 15 minuter på en dag. Exklusive uppvärmning. Nu ska jag käka. Ciao

Åland?

Imorgon är det Åland och innebandycup. Det lutar åt att jag åker dit i alla fall. La bud på en lägenhet men vann inte budgivningen. Ska kolla vidare på lägenhet men det får bli nästa vecka.

Sofflocket idag men inte igår

Blev uttvingad på en joggingtur igår kväll men det var ju egentligen bra. Annars hade jag bara legat på sofflocket. Sprang samma runda som vi sprang i söndags och då sprang vi på 18.45 men då sprang vi sakta. Igår sprang vi på 16.46 och det var betydligt jobbigare denna gång. Idag har jag inte gjort så mkt sen jag kom hem från jobbet. Hade tänkt diska och vika tvätt men jag får göra det imorgon. Det är så tråkigt. Har lugnat ner mig lite sen imåndags. Kanske blir det åland ändå =)

Ge mig, nej det går knappt

Nu har jag haft ett litet blogguppehåll eller inte så länge. Två dagar bara. I lördags var det innebandyfinaler så jag kollade lite på dem på tv. Tog det mest lugnt. Sen runt kl 19 åkte jag och Håkan och kastade diskus och stötte kula. Ökade inget i diskus men hoppas det var kylan som hindrade mig. Det var faktiskt -2 och fingrarna var stela och diskusen sjukt kall. Gick knappt att hålla i den. I kula ökade jag faktiskt från 6.44 till 6.74 tror jag det var. Kulan var ännu kallare men då körde jag med handskar. Testade lite spjut kom ca 5 meter. Hehe men jag tog inte i utan försökte bara få iväg det på ett någorlunda vettigt sätt. I söndags tja vad hände då? Jo tog en morgonjogg på ca 20 minuter i ett otroligt lugnt tempo. Skönt var det i alla fall sen åkte jag runt på en massa visningar. Tänkte kanske köpa en lägenhet men just nu tittar jag bara. Det var i alla fall 2 som var bra men jag kommer inte lägga något bud denna gång. Ska titta lite mer. Det är ett stort beslut och priserna skyhöga. Idag körde vi träningsmatch i innebandy och den slutade 11-10. Vi vann i alla fall =) men väldigt mycket mål blev det. Ja och jag var inte bra eller det började bra men sen började jag och en annan tjej i laget diskutera om en situation och vi tyckte olika. Jag tjurade ihop och kunde inte spela matchen hade gärna sluppit spela den sista perioden men vi hade inga som kunde hoppa in. Jag tappade suget helt enkelt. Vi ska på cup på Åland och jag har sagt att jag ska med men just nu vill jag inte. Har tappat suget helt. Vill bara säga taskiga saker till hon i laget som jag diskuterade med. Jag blev förbannad och när jag blir förbannad så vill jag ge igen. Jag har svårt att behärska mig. Låter hemskt och oftast lyckas jag behärska mig men ibland gör jag impulsiva saker. Inget allvarligt men det händer att jag kläcker ur mig något taskigt eller så. Sen får jag jättedåligt samvete, så jag vet att det är bäst om jag behärskar mig. Att jag tänker igenom det innan jag handlar. Då kan det bli en medelväg. Då får jag sagt min mening men på ett konstruktivt sätt. Eller så lugnar jag ner mig och inser att det inte var så allvarligt. Fan fast jag vill inte ge mig, jag vill ge igen. Ska i alla fall sova på saken.

Bloggar på bussen

Sitter faktiskt på bussen till Norrtälje och bloggar. Jag har ju faktiskt mobilt bredband till min bärbara dator så jag passar på att använda det. Egentligen skulle jag utnyttja tiden på bussen till att kolla efter lägenhet men det är så mycket ångest i och med priserna här i Stockholm. Blä säger jag. I alla fall så har jag kommit på att jag måste köpa en sån där väldigt liten laptop för denna är alldeles för tung och stor. Inte smidig alls att ha med sig. Det är en 15.4 tum tror jag eller något liknande. Som sagt det finns mindre. Kanske ska kolla lite lägenheter nu i alla fall.

Träning på schemat

Gissa vad jag gjorde igår, jo jag tränade. Först blev det pingis med några på jobbet sen blev det gym. Var otroligt trött igår. Inte så trött i kroppen men i ögonen. Var jättesvamlig och skrattade åt allt. Höll på att somna på gymmet. Okej så illa var det inte men trött var jag. Idag har jag också tränat fast idag blev det innebandy. Var först så omotiverad och tänkte nästan skippa innebandyträningen men jag samlade ork och tog mig dit. Väl där var det väldigt roligt. Körde utan fotledsskydd och foten kändes bra. Jag stukade den för någon vecka sedan. Nä men nej har man sett på tusen har klockan blivit så här mycket. Ja och trött är jag också.

Några lopp kanske

Var på spinning idag och idag trodde jag nästan att jag skulle avlida, så jobbigt var det. Kunde knappt gå efteråt, benen skakade. Förra gången jag var, var det ett intropass vilket knappt var jobbigt. Nu var det bas, vilket betyder att jag har några nivåer kvar. Det finns medel och spinningpuls. Ja sen även längre pass som alltså är längre än 55 minuter. Nåja behöver inte oroa mig för det ännu. Kommer hålla mig till baspasset ett tag till. Funderar på att springa något/några lopp i sommar. Kanske blir det vårruset, spring cross, milspåret, hässelbyloppet, Bellmans stafetten. Okej inte alla men något av dem. Kanske Parloppet med någon, kanske med Håkan. Jag tänkte att vi kunde köpa likadana träningsoveraller i någon gäll färg, eventuellt köra den modernare varianten med likadana löpartights och en jacka till det. Han vet inte om mina planer ännu men jag ska lägga fram det lite fint, så kanske det blir av =). Vore skoj att springa det loppet men vi kanske kan skippa overallerna. Kanske springer jag med någon annan eller så springer jag inte alls hihi. Det bästa är egentligen bara att boka för då finns igen återvändo. Då är det bara att träna och sen springa loppen. Dags för skönhetssömnen. Ciao amigos!

Nu börjar allvaret

Ja då var det roliga slut då och imorgon börjar allvaret. Det har varit otroligt skönt med lite extra ledighet men aldrig blir man nöjd =). Skulle gärna vara ledig någon dag till. Nåja det är helg snart igen. Idag har varit en lugn dag. Käkade frukost på en/ett jättetrevlig delikatess/café i Gröndal. De hade iranska specialiteter. Vi käkade kyckling och brie macka samt en med salami och brie. Låter som en helt vanlig macka men det var någon sås/röra på som jag inte fått på mackor förut men som gjorde mackorna. Samt brödet var någon ciabatta tror jag med någon krydda i/på. Båda var väldigt goda. Sen blev det en sväng till en secondhandbutik och sen till stan. Tillbaka hem och sen blev det Ikea en snabbis. Köpte bara en vitlökspress och en toalettborste, ja just ja en vas och två handdukar. Det blir alltid något extra. Jag var så duktig igår med träning men idag blev det inget. Joggade 30 minuter på förmiddagen sen på eftermiddagen gymmade jag i 30 minuter. Känner träningsvärken med det är bra.

Härliga tider nu!

Har varit i Norrtälje torsdag till lördag och bara haft det bra. I fredags blev jag och Honksy bjudna på påsklunch av hans syrra. Mycket gott! Sen tränade jag lite diskus med diskusen som jag fått. Jag lyckades kasta 16.90 meter. Ett nytt personbästa. Mitt tidigare rekord var 14.46 eller något liknande. Jag tror jag kan kasta längre om jag lär mig att snurra när jag kastar. Just nu står jag stilla och bara böjer på knäna. Man känner direkt om man har rätt teknik när man kastar iväg diskusen. Då flyger den nästan av sig själv av centrifugelkraften. Om man gör fel så känns det direkt i axeln. Stötte lite kula men tog inget personbästa där. Det blev bara 5.50 och mitt personbästa är 6.55 om jag inte minns fel. Låter som att jag tränat diskus och kula en massa men nej detta var andra gången i mitt liv. Igår åkte vi ut till landet och satt i solen och löste korsord och drack lite folköl. Det var tider det =). Nu ska jag ut på en löprunda och sen vet jag inte men ska försöka vara ute i solen. För den skiner och det är så fint!

Påsken är här

För er som inte vet så är det så att Påskdagen alltid infaller, sedan år 325, första söndagen efter första fullmånen efter vårdagjämningen. Enkelt att komma ihåg, första söndagen efter första fullmånen efter vårdagjämningen. Påsk kommer från hebreiska och betyder gå förbi, passera. Ja och i Kristendomen firas påsken till minne av Jesu död och uppståndelse. Den judiska påsken ihågkommer befrielsen ur Egypten, den natt som påsklammet slaktades och dödsängeln skonade Israels folk. En förklaring till äggätandet vid påsk är att påsken markerar slutet på fastan och lanthöns börjar värpa vid denna tid och fortsätter värpa även när människor fastar, så finns det ovanligt mycket ägg över vid denna högtid. Imorgon börjar påsken och det ska bli skönt med ledigt 4 dagar. Det är arbetslyx. Visst var man ledig när man studerade. Dock var det alltid något som man skulle fixa på lovet, oftast projektarbeten. Man var inte aldrig helt ledig det är man nu. Så det är bara att njuta =)

Diggar

Denna låt kan jag verkligen inte låta bli att digga till. Säkert ingen ny låt men jag hörde den första gången för någon månad sedan. Sen glömde jag bort den men lyssnade på den nyss. Gillar samplingen de gjort från Salt'n Peppers Push it:




Här har ni orginalet, en klassiker =)


Birds

Ni måste lyssna på denna låt. Såå fin.




Jag bjuder även på denna version, ännu finare:


Parfymen och fettet

Jag köpte en ny parfym i söndags på flygplatsen i Lule. Säkert inget billigare än i en vanlig affär men trevligt att handla lite i väntan på planet. Det blev Dolce & Gabbana, The one. MMmm den luktar så gott. Söt och sliskig men det passar mig för jag gillar sött och sliskigt =). Nä så farligt söt var den inte men lite söt är den.


Det stod mellan denna och Miss Dior Chérie. Den får det bli nästa gång. Den luktar inte lika sött men gott ändå.

Appropå sött och sliskigt så äter ju jag ju godis och sötsaker varje dag. Detta vill jag ju jag gärna sluta med och har på en säker källa (aftonbladet) läst hur man kan bota sötsuget. Man rör ned en tesked eller var det kanske en matsked kokosfett i en kopp med varmvatten. En speciell typ kokosfett ska det vara minns inte vad som var speciellt men något speciellt var det, har en burk hemma i alla fall. Sen ska man dricka det och sötsuget försvinner. Detta är ett tips om man följer low carbs high fat, då fett inte är så dåligt utan det är kolhydraterna som är boven. Jag följer varken den eller någon annan metod utan försöker minska sötsuget. I alla fall eftersom den säkra källan rekommenderade detta så ville jag testa och visst fasiken funkar det. Det räcker med att öppna burken och lukta lite så blir man lite lätt illamående och sötsuget försvinner. Jag köpte min burk i julas men har faktiskt inte testat detta förrän nu eller en gång gjorde jag iordning en kopp men det slutade med att jag åt glass istället och struntade i varmvattnet med fettet i. Det kändes inte lika gott som glass. Nyss gjorde jag i alla fall ett nytt försök och drack några klunkar och har inte gett vika för glassen eller muffisarna som ligger i frysen. Det kanske funkar. Sen om det är onyttigare eller nyttigare än sötsaker det vet jag inte. Men jag borde minska mitt godisätande. Fasiken en av konsulterna på jobbet vet hur svag jag är och har idag placerat en hink med godis rakt framför ögonen på mig så jag ser den hela tiden från min arbetsplats. Behöver bara resa mig så har jag godis i min näve. Jag ska vara stark...detta kanske får vara min styrka i dessa godistider. Hehe dramatiskt men jag är en gottegris fast jag gillar det.



Pimpling

Vi pimplade firrar i lördags och jag har några foton från det. Tänk om solen hade visat sig då hade det varit perfekt. Nu var det bra men vi blev lite frusna efter ett tag. Speciellt när det slutade nappa. Här nedan ser ni när jag pimplar. Anmärkningsvärt är den knallröda/rödorange jacka som jag har på mig. Jag köpte den när jag gick på högstadiet och den är fortfarande jättestor. Hur tänkte jag då? Kanske var modet annorlunda då eller trodde jag kanske att jag skulle växa till mig. Haha jag har inte vuxit en centimeter sen dess, inte på längden i alla fall =). Men inte hjälpte det att växa på bredden heller, jackan är fortfarande otroligt stor. Nåja jag höll mig varm.

På mittenbilden ser ni Håkan och Mari som förgäves försöker få napp. Mari ficj en liten en till sist men Håkan blev utan. Längst ner ser ni pimplarproffset, Pappsen. Han kan de flesta trixen när det kommer till pimpling som t ex i vilken färgskala man ska sätta maggoten på krocken. Man ska ha ett gäng i olika färger, ja det finns färgade maggots. Dock började vi undra hur det stod till med den röda färgen eftersom flest röda magotarna hade dött i burken medan de vita, blåa och lila mådde bättre. Typiskt så är det ju såklart de röda magotarna som ger mest fisk.







Lite less

Det var härligt i Lule. Kunde gärna stannat lite längre. Det kändes inte alls roligt att jobba idag annars brukar jag vara peppad. Det är ju en kort vecka, denna vecka, i och med långfredag så det ska bli skönt. Träning idag och det gick inte alls bra men jag var inte så sugen innan. Känner att jag vill ha uppehåll nu. Serien är ju ändå slut, så kan vi dra igång igen senare i sommar med försäsongen. Fasiken att jag fortfarande är vaken men det blir så här måndagar och onsdagar. För då kommer jag hem från träningen runt 22. Då ska jag duscha och äta sen kanske det finns lite disk eller annat att fixa med. Ja då rinner tiden iväg. Fan tänker att jag skulle vilja köpa bil. Då skulle jag vara hemma halv tio istället om jag inte behöver leta parkeringsplats alltför länge.

Någre småttingar blev det

Anlände till Lule i torsdags ganska sent så det blev hopp i sängen direkt. Igår gick jag och Håkan och kollade en sväng på stan. Det var sig likt. Vi hade det bra vi fikade, åt och shoppade. Sen på kvällen blev det tacos med familjen och spel. Vi spelade "Med andra ord" och "När och fjärran". Det var också skoj.

Idag blev det pimpling. Ingen större fiskelycka blev det. Vi fick några småttingar som vi släppte tillbaka. En abborre var tillräckligt stor att följa med hem fast den kommer nog pappa äta senare. Jag vet inte när och jag klarar mig utan att äta den. Vi hade tänkte gå till en lite ö och grilla korv men vi började frysa eftersom det inte var någon sol. Vi åkte hem och stekte korven i stekpannan istället. Det var gott de med. Sen blev det bastu och snart väntar middagen. Fläskfilé fylld med fetaost, soltorkade tomater, pepparsalami och bacon runt. MMMmmmm.  Nu ska jag socialisera lite. Ciao

Lite lyx men va fasen

Om 40 minuter kommer taxin som ska ta oss till arlanda. Hihi lyx att åka taxi och inte så miljövänligt men vi har vägt pris mot smidighet och då vann taxin. Arlandaexpress kostar nämligen 240 kr per person och det blir alltså 480 kr och då ska vi ta oss till t-centralen innan. En taxi från mig kostar 485 kr och då blir vi hämtade här. På söndag blir det nog arlandaexpress för då får man åka för 250 kr för två men detta pris gäller bara på helgen. Bussen hade kostat 110 kr/person och tagit ca 45 minuter men då hade vi varit tvungna att ta oss till t-centralen innan och det hade blivit tajt. Ja så nu är vi bekväma, miljöbovar istället. Bekvämt är det det vill jag lova. Lite dyrt men va fasen jag är inte student längre =).

Ja ska kolla om jag har packat ner allt nu. Ciao!

April april

Imorgon på kvällen beger jag mig till Lule. Ska bli najs! Gillar våren i lule då är det soligt men ändå snö. Fast våren här är inte heller så pjokig. Borde packa idag, fast jag är bara över helgen, och behöver inte packa så mycket.

Var på spinning igår och det var helt okej. Fast jag var på ett intropass så det var inte så jobbigt. Nästa gång blir det inte ett intropass och då blir det tuffare.

Var och käkade med lillsyrran idag och hon är också på väg till lule men åker redan idag. Imorgon anländer jag och Håkan bråkan. Sen nästa vecka är det påsk och idag första april. Jag har inte blivit lurad idag, inte vad jag vet i alla fall =). Tyckte att Popcirkus aprilskämt var lite småkul. Ett sätt att komma undan ipredlagen som träder ikraft idag är att trä över en nylonstrumpa över datorn då man tankar ner saker från nätet som man inte har rätt att tanka ner. Hehe svt körde ju något liknande förut på den gamla goda tiden då det endast fanns svartvitttv, alltså inte färgtv. Ja då skulle man trä över en nylonstrumpa för att få färgtv. Där ser man, nylonstrumpan kan användas till oerhört mycket. Till allt ifrån fest och vid bankrån till färgtv, och skydd mot ipredlagen.

Själv har jag inte lurat någon idag och kommer nog inte göra det heller. Är för oengagerad för det.

RSS 2.0