Bra tänkt Bengt

Jag har myntat ett uttryck. "Bra tänkt Bengt", eller jag trodde det tills jag googlade lite på nätet och insåg snabbt att jag inte alls var först. Men vissa av er kanske hör det först från mig :) Jag sa det i helgen när Håkan kom med en bra idé, då sa jag rent spontant Bra tänkt Bengt. Han hade aldrig hört det förut, inte min yngre syrra heller. Jag frågade några kollegor också men de hade inte hört det. Kanske har jag kommit på det lite halvt då.

Väldigt fyndigt om jag får säga det själv. Rätt kul att säga, testa gärna ni också.

Puh, jag är ingen löpare. Visst tar jag mig ut på en tur då och då. Jag får tänka på det hela dagen för att komma iväg. Jag får sällan känslan gud vad skönt att fara ut å springa, utan det är en inre kamp inom mig mellan latmasken och "den som tycker att det är ju bra för hälsan att röra sig, det är ju skönt efteråt". Ibland vinner latmasken och ibland den andra. Just nu pågår en sådan dialog i mitt huvud. Ska jag verkligen ut å springa, jag är ju rätt trött, skönt att ta det lugnt. Medan den andra tänker, klart jag ska ut och springa det kommer kännas bra efteråt och tänk på loppet den 18 maj.

Ska diskutera vidare med mig själv så får vi se vem som har bäst arrgument idag, latmasken eller hurtigbullen.

Klart

Då var man färdig deklarerad. Har suttit och kollat igenom deklarationen och den verkar stämma. Typiskt när man får restskatt, nåja jag har ju egentligen lånat pengar utan ränta så jag får vara glad. Även om skatteåterbäring känns bättre. Får prata med lönekontoret imorgon så att de börjar dra lite mer skatt per månad. Det är den som verkar vara boven. Skönt att ha det gjort i alla fall då kan jag softa i helgen.

Var på cirkelfys idag som vanligt på torsdagar. Gud vad jag gillar det passet även om jag borde kämpa mer ibland. Bara för att instruktören säger att man ska ta i så man tar ut sig och då är det okej att vila. Så jag vilar då ser det ju ut som att jag har tagit ut mig :). Haha fast jag ser nog rätt så trött ut, med tanke på hur svetten rinner. Ja och trött är jag. Fast ibland tänker jag att jag kan ta i lite till.

Sprang 8.9 km igår. Inte så bra tempo men jag ville ta det lugnare denna gång för att orka och känna mig bekväm. Jag kände mig pigg förutom näst sista kilometern då det var uppför. Var helt knäckt trodde jag men när backen väl var slut så kunde jag springa hem i alla fall i lagom tempo. Började detta löppass lugnt och sen ökade jag lite. Annars brukar jag börja hårt och sen gå in i väggen. Det gick bra men jag började lite för lugnt för att springa in den tiden. Får försöka hitta ett mellanläge.

Ska bli skönt att hoppa i säng nu. Känner mig trött.

Lillstugan

Påsken är över och den har varit fin. Sjukt bra väder man tror knappt att det är sant. Rena sommarvärmen. Det är trevligt att bygga altan faktiskt. Hann även med en tur i kanoten idag samt grillning. Här kommer några bilder:


Vi eldar i tunnan, ruttna grenar från ett träd samt lite sly som fallit ner på vägen. Ja i princip allt vi kommer åt. Vi har blivit smått besatta.


Här ovan bygger vi altan. Nu har vi kommit längre än bilden visar. Bjälklagret är klart och vi har börjat tralla, alltså skruvat trall. 12 av 45 trallbrädor är på plats. Totalt kommer vi ha dragit runt 1200 trallskruvar.

Jag har ju svårt att göra saker utan att det är perfekt. Fick huvudvärk när vi började dra fast trallskruvarna för de var inte riktigt i raka linjer. Jag vill att de ska vara på en exakt linje åt alla håll. Jag ville rita upp kryss men fick inte det för Håkan. Han sa vi ska ju trots allt skruva 1200 skuvar ritar vi kryss så blir vi aldrig klara. Jag fick acceptera det och efter ett tag så kunde jag slappna av och huvudvärken gav med sig.


Stugan framifrån, ser ni renhornen på taket? De hängde i lägenheten som jag hyrde i andra hand förut. Håkan gillade dem så mycket så jag fick köpa dem. Tycker de passar fint på stugan.

Bild ut mot sjön. Var alldeles vindstilla igår.

Nu väntar en kort arbetsvecka, endast 4 dagar. Ska bli skönt men lite stressigt. Man har ju så mycket att göra men det ska nog gå bra ändå.


Påsken är här

Imorgon är det skärtorsdag, vilket innebär att jag är ledig fredag, lördag, söndag och måndag. Inte helt fel inte må jag säga. Kommer hänga på landet i Norrtälje och bygga en altan till lillstugan. Sen på lördag blir det häng med lillasyster och landet igen på söndag skulle jag gissa.

Var i lule i helgen och det var skoj. Fick hänga med familjen. Min systerson Oscar är för härlig. Så söt och duktig, han hjälper till att duka bord och städa. Hans hobby är städning och traktorer. Får se hur länge det håller i sig :), innan han inser att städa inte är så himla roligt. Han verkar även få abstinens om han inte får se en traktor ungefär en gång i timmen. Springer efter reklambladen och kommer med dem och säger traktor. Då vill han se en bild på en traktor. Ibland säger han läsa också, då går det bra med annat än traktorer. Han är inte så kräsen när det kommer till musik heller. Han var den enda som applåderade när jag och syrrorna dammade av en gammal tvärflöjt och körde lite "Spanien är ett land" och "Nu grönskar det". Min äldre syrra är ganska duktig på flöjten. Oscar applåderade och dansade.

Sprang en liten sväng i lördags och sprang intervaller idag. Lite gym igår också. Försöker träna åtminstone 4 gånger i veckan men det är lätt att inte träna. Jag tänker på loppet den 18 maj och sen att jag vill klara en pull-up till sommaren.
2011-04-20 @ 22:10:38 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Lule

Imorgon drar jag till Lule över helgen. Ska bli kul. Skulle gärna stanna längre men bättre lite än inget. Sprang 1.1 mil i går eller inte riktigt 10.99 km. Jag avrundar till 1.1 mil. Det tog 1 h och 7 minuter. Jobbigt var det men det kändes okej fram till 7-8km sen blev jag trött. Nåja det blir väl bättre och bättre ju mer man tränar. Hmm vad har hänt mera sen sist? Inte mycket, förutom lite träning. Dags att sova ska ju jobba imorgon innan jag åker till Lule.
2011-04-14 @ 23:50:37 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Slöis

Gud vilken slöis jag varit denna helg. Skönt får jag medge. Igår var jag på stan en sväng och sen käk på restaurang. Käkade fiskgryta och efterrätt. Väldigt gott. Efterrätten var frukt med smält vit choklad och glass, Gino. Gudomligt gott. Fiskgrytan var god den med. Sen bara softade jag hemma. Idag har jag softat igen. Tror jag ska springa lite snart men sen blir det innebandymatch i korpen. Superfint väder så jag borde springa innan matchen som är kl 16.40. Ja i övrigt så är det lugnt. Håkan har varit och tagit jägarexamen, så nu blir det kött på matbordet hoppas jag. Fast kött har inte varit en bristvara. Håkans pappa jagar en del så vi brukar få kött.
2011-04-10 @ 13:47:04 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Mixat

Helgen bjöd på 30-årsfest igen. Puh man börjar bli lite sliten eller det är söndagarna som går förlorade. Att det var otroligt grått och regnigt igår gjorde inte ångesten mindre. Egentligen en bra dag att vara bakis på eftersom vädret gjorde en deppig i vilket fall som helst. Festen var kul i alla fall :)

Gjorde lite våfflor i förra veckan. Invigde våffeljärnet jag fick i julklapp. Eller lite våfflor gjorde jag inte. Jag gjorde en hel förpackning så jag äter 1-2 våfflor varje dag. Nu har jag bara 2 kvar. Känns skönt för jag börjar bli lite less nu efter att ha ätit våfflor i en vecka imorgon. Fast goda blev det. Håkan frågade när har du lärt dig att göra så goda våfflor? Jag sa nyss. Hmm vet inte om jag tror på honom. Han åt endast en våffla. Har försökt lockat med våfflor varje gång han har varit på besök men han tackar nej. Han gillar inte våfflor överhuvud taget så att han åt en kanske är ett bra betyg.


Om ni inte visste det, se bilden nedan:


I alla fall enligt en klottrare i Norrtälje.

Sen visar jag en bild på skavsåret, hehe försöker charma mina er :) Nåja ser kanske inte så farligt ut på bilden eller det gör det ju. Det blev i alla fall värre sen när skinnet lossnade och det var köttsår under. Då gjorde det ännu ondare. Nu börjar de bli lite bättre men får vänta med att springa en mil. Kanske till helgen. Ja och det var lika på båda fötterna, den andra var lite värre. Strumporna var blodiga till och med. Ska sluta klaga det är ju självförvållat.


Konstigt det här med formen. Lyckades springa en mil i onsdags och sen i lördags så fick jag kämpa med 4.7 km. Då sprang jag även långsamare än när jag sprang en mil. I lördags sprang jag på morgonen innan frukost. Att det är morgon påverkar sen var jag stel i kroppen efter annan träning. Stor skillnad i alla fall på hur det kändes i kroppen. Hoppas på en bra känsla då det är dags för loppet.
2011-04-04 @ 20:56:11 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0