Träning

Har varit duktig när det kommer till träning. Sprang en mil igår. Sist jag sprang en mil var kanske 1999, på gymnasiet. Sprang 9 km för 2 år sedan men annars springer jag aldrig så långt. Ja och en mil är långt. Sprang 10 km och 500 meter på 1 timme och 5 minuter. Mitt mål om att springa milspåret på en timme borde gå. Sen var jag på cirkelfys idag. Sjukt jobbigt med cirkelfys idag. Orkade inget kändes det som.
Dock så sabbade jag fötterna igår. Fick blodblåser under fötterna när jag sprang och de sprack väl efter 8 km. Jag fortsatte springa men hade sår när jag kom hem och strumporna var blodiga. Fotade fötterna och strumporna men tror det är för stötande att lägga upp på bloggen. Vill inte skapa mardrömmar hos folk. Haha okej så farligt är det kanske inte men lite ofräscht ändå. Kommer nog ta en vecka innan det blivit stabilt men jag hoppas det går snabbare så jag kan jogga imorgon. Inte en mil men kanske 5 km. Känns svårt med tanke på att jag har ont när jag går.
Trist att Lule åkte ut i semifinalen. Nåja de gjorde det bra ändå.

Helgen som var och Lanza

Var lite barnvakt under lördagen till Fanny, Håkans systerdotter. Hon var glad hela tiden och skrattade. Hon blev lite orolig när hon fick hålla i fjärrkontrollen och ville inte släppa den. Då sjöng vi lite imse vimse spindel, så blev hon glad igen.

Sen blev det 30-årsfest. Kul var det och man var lite seg på söndagen. Söndagen blev lugn. Jag och H, hjälpte Håkans kompis att frakta en säng och en kajak. Golfen klara allt. Det blir 30-årsfest nästa helg också. Då är det en av Håkans kompisar som fyller år. Just ja angående jobbet så stannar jag på mitt nuvarande jobb. Ska skörda frukten ett tag och ändrar jag mig, så finns det andra jobb jag kan söka.

Skulle ladda upp lite bilder från Lanza och helgen som var men är för trött. Var på spinning idag och tog ut mig så jag fick lite kväljningar under passet. Sen skakade benen så mycket att jag hade svårt att gå ner för trappen till omklädningsrummet. Nu känns det bättre men är trött. Ska försöka få upp bilder imorgon. Nu kommer det bilder i alla fall :)
Först lite bilder från Lanza.
Nedan: Jag posar lite.
Nedan: Håkan kan han med.
Nedan: Från bilen.
Nedan: Också från bilen. Kartläsare.
Nedan: Blev biten av en vit mygga under ögat.
Nedan: Myggbettet på nära håll.
Nedan: Socialt?!. Vi satt inte så hela tiden utan flyttade efter lite när vi förståd vad som störde.
Nedan: Någon på Lanzarote gillar verkligen att stapla stenar. Detta såg man överallt. Stenar i halvmånar eller i rektanglar.
Sen några bilder från igår.
Nedan: Silverfisken, Håkans Golf klarar allt. Kolla vad liten sängen ser ut när den ligger under kajaken.
Nedan: Jag rädd försöker ta mig ut på isflaket. Håkan och Niklas hade ju varit ute på det. Föll för grupptrycket. Glatt påropad av killarna.
Nedan: Jag vågade men slappna av det gjorde jag inte. Men kostar på mig ett skratt så kul var det.
Nedan: Killarna är lite mer macho ska försöka putta ut isflaket. Men det låg kvar.
Nu hopp i säng bums.

Löpning

Sprang 6 km idag. Sprang väldigt lugnt eftersom jag inte sprungit så långt på väldigt länge. Inte för att 6 km är långt men på gymmet blir det oftast kö till löpbandet. Brukar därför endast springa 2 km. Har insett att ett rimligt mål på milspåret den 18/5 är att springa milen på 1 timme. Klarar jag det så får jag vara nöjd. Borde klara det men måste komma igång med träningen asap som vi skulle sagt på jobbet. Hade velat springa på 50 minuter med det kommer inte gå i maj. Nu tror jag att jag orkar 3 km i 5 minuterstempo, ja då är det bara 7 km kvar. Ja och att kämpa på i 7 km efter att ha tagit ut sig på 3 km och eventuellt även gått in i väggen känns inte som en trevlig upplevelse. Lite realistisk får man vara ibland.
Har sån ångest måste bestämma mig imorgon om jag ska byta jobb eller inte. Fortfarande på Ericsson men i ett annat projekt. Det rör sig om programmering men på ett annat sätt. Nu kodar jag c++ och java på applicationsnivå. Jag skulle i så fall byta till att koda C och assembler nära hårdvaran. Kan se fördelar och nackdelar med båda. Måste komma på vad jag egentligen vill. Just när det kommer till sånt här brukar jag bara hoppa på olika grejer sen går det som det går. Oftast bra men man kanske ska tänka efter för en gång skull, ta det som är bäst på karriären. Problemet är att jag inte vet vad jag vill ha för karriär. Finns för mycket roligt och för många vägar att gå.

Jag är nyfiken och otålig. Ingen bra kombo. Jag hoppar gärna på nya grejer men blir frustrerad och förbannad under upplärningstiden. Svär som en borstbindare då jag inte lär mig tillräckligt snabbt. Så utifrån otåligheten borde jag ine byta men utifrån nyfiken borde jag byta.

Jag grubblar vidare, ska sova på saken eller snarare kanske inte sova på saken. Kanske ligger vaken halva natten över detta. Funderar på att lotta. Även om jag inte gör det lotten säger så kan det bli så att jag kommer på vad jag vill. Tex om någon frågar vart ska vi äta, jag säger det spelar ingen roll. Någon säger pizza, ja då kanske jag kommer på att jag inte var sugen på pizza. Vet inte om det funkar i mer komplexa situationer som denna att välja jobb men jag kan testa.

Skön semester

Semestern på Lanzarote var superskön. Älskar att slappa, äta och sova. Inte behöva tänka på jobb och andra krav. Vi planerade ju träning och lite blev det. Vi promenerade en del varje dag. Sen tog vi en joggingtur en dag, styrketränade en sväng en annan dag. Spelade tennis en stund en dag, sen blev det lite pingis då och då. Vi hade regn 3 dagar och passade på att hyra bil och kolla runt. Som svensk sommar där, varmt i solen. Lite blåsigt, växlande molnighet och regn. Behagligt ändå. Varmare än här. Möttes av snöstorm när vi kom hem i fredags. Skönt att den försvann snabbt. Om jag vill åka tillbaka till Lanzarote, nja jag har ju sett allt nu. Det är en liten ö. Ser hellre något annat nästa gång. Ett bra ställe att åka om man har småbarn i alla fall. Det är nog alla kanarieöar. Jag åker sällan till samma ställe två gånger. Det finns för många ställen man inte sett. Skönt med ett enkelt ställe, ingen press på att göra så mycket grejer. Vi passade på att slappa vid poolen.

Packar min kappsäck

Vi får se om semestern blir en enda stor träningsvärk. Fast träningsvärk är ju lite skönt. Det beror på hur intensiv den är. Var på cirkelfys idag och det var väldigt jobbigt denna gång. Mina armar skakar, tror jag kommer känna av det imorgon och lördag eller ännu längre. Inte slutar det där heller om jag och H håller våra träningsmål. Lite slapp ska vi nog hinna med.

Har tagit fram allt som ska packas. Ska bara trycka ner allt i väskan. Önskar att jag hade en lite större rullväska än den jag. Den jag har kan användas som handbagage. Har en gammal men den är trasig så brukar få tejpa ihop den som hej kom och hjälp mig och ingen kom. Har ju alltid med mig för mycket grejer, H brukar säga att jag snittar ju en sisådär sju väskor. Och då vill jag meddela att han överdriver en del. Fast någon gång när vi bilat upp till Lule så hade jag nog med mig en väska för mycket.

2 dagar kvar :)

Bara 2 dagar till sen är vi i Lanzarote jag och min käraste. Egentligen bara 1.5 dagars jobb återstår. Försöker rensa upp lite lösa trådar innan semestern och det är en hel del kan jag lova. Det verkar gå bra i alla fall. Vore skönt att svara av någon TR innan fredag. Hoppas jag hinner. Svara går ju fort men att hitta svaret tar mer tid. Det vet man aldrig innan hur lång tid det tar.

Ni kanske tror att vi ska på semester men inte det. Det är ett träningsläger. Vi får se hur det blir med det men båda jag och Håkan vill träna varje dag. Blev lite skraj när han började snacka om tidigare träningsläger där de steg upp kl 6 och sprang 5 km. Jag frågade om vi ialla fall kunde ta lite sovmorgon och det gick han med på. Vi diskuterade även hur många pass vi skulle köra per dag och tänkte att 3 pass per dag kan man ju hinna med. Fast vi bestämde oss ganska snabbt att om vi rör vi oss en gång per dag så är vi nöjda. Spelar vi lite pingis en dag så räknas det, eller om vi tar en promenad så räknas det. Inga slöfockar ska vi vara i alla fall inte stora slöfockar.

I fredags när vi kollade på Parlamentet så sa jag att mitt favorit moment är "Klart man hänger med". Precis då började det och jag började asgarva. Håkan sa, du behöver ju inte överdriva, momentet har ju knappt börjat. Nu skrattar du ju bara för att du sa att du tyckte att det är kul. Ja och det stämde men samtidigt började jag garva ännu mer. Skratt föder skratt.

Puh måste börja tänka på packningen. Fy så trist men vill göra det i tid så jag kan finjustera imorgon och sen hinna jobba på fredag. Nu kommer jag jobba fram till att vi åker så då är det ett måste.


Lite bättre

Har verkligen hängt i mina hoods idag. Var och fikade med Sara och Stuart på ett lokalt fik. Sen gick jag och Hocke och bowlade i närheten av mig. Det gick mycket bättre denna gång. Fick 109, 129 och sen 100. Första omgången spelade vi oavgjort, andra gången vann jag och 3:e vann Håkan. Den fjärde hann vi inte spela klart men det gick jättebra för mig hade 82 pöäng den 6:e stöten/kastet eller vad man nu kallar det och hade en spärr på den 7:e. Den 8:e hann vi aldrig spela.

Sen avslutade jag med korpbandy, fy vad det går dåligt för oss. Förlorade med 12-2 första matchen sen andra spelade vi 7-7 med nöd och näppe. Vi spelar även i mina hoods. En härlig helg har det varit. Igår promenerade vi till Hornstull för att gå på barnkalas. Håkans kompis son Holger fyllde 1 år.
På fredag beger vi oss till Lanzarote, ska bli skönt om jag bara kan koppla bort jobbet. Är sjukt stressad och inte blir det bättre att jag inte hann en enda grej som jag planerat förra veckan. Det var bara så mycket som kom emellan. Blev avbruten hela tiden så det jag började med fick jag hela tiden börja om med. Det blev varken malet eller vispat eller hackat. Hoppas på en mer effektiv vecka, det ska nog gå, sämre kan det inte bli. Visst är det bra att vi diskuterar och vi kommer ju fram till saker och det gör ju förhoppningsvis att vi inte behöver göra om sen. Jag vill ha resultat annars vet man ju inte att man kommit någonstans.

Check fixat

Nu har jag fixat in för helgen. Förut brukade jag städa på helgerna men har kommit på att det är tusen gånger skönare om man fixar klart allt under vardagen, så kan man göra ingenting på helgen. Bara softa och göra roliga saker. Har inte städat ordentligt men diskat undan, dammsugit och plockat undan lite grejer. Tvättade även all tvätt jag hade. Vika in allt i garderoben skjuter jag upp till en annan dag. Brukar även dela upp städningen om jag städer ordenligt. Kanske dammtorkar en dag, dammsuger nästa, torkar golv en annan. Då hinner man inte lessna på städningen, man behöver inte lägga så mycket tid varje dag heller. Förutom fix har jag kollat på På spåret och nu parlamentet. Sen blir det en idiot på resa på svt play.

Jo jag har träningsvärk sen igår. Den är inte utav denna värld, inte ens lite skönt. Tänkte träna idag igen men skjuter upp det tills jag kan röra musklerna igen. Om en vecka eller så.

Välkommen träningsvärk

Lyckades komma iväg på träning idag. Cirkelfyspass, det var inte så jobbigt som jag hade väntat mig. Jobbigt var det men jag trodde det skulle vara "gud så jobbigt jag dör ska aldrig köra detta igen". Liten besviken är jag. Dock kommer jag få fruktansvärt med träningsvärk i alla fall. Så imorgon kanske jag tänker så i alla fall :-). Jag välkomnar träningsvärken, då vet man att man gjort något. Var hos en kompis och käkade och bastade efteråt. Trevligt!
På bussen dit vid en hållplats som jag inte är säker på att jag ska hoppa av på, sitter jag lite nervöst och gör lite ryck för jag kan inte bestämma mig för om jag ska av eller inte. Kvinnan brevid mig gör två försök att ställa sig upp för att släppa ut mig men jag velar om jag ska av. Jag säger "jag vet inte om jag ska av här, försöker bara se om jag känner igen mig". Kvinnan säger "det är nästa hållplats". Jag säger "ja just ja det är det". Haha hon visste ju inte vart jag skulle och jag spelade ändå med. Jag klev av hållplatsen efter och det funkade ju att gå av där med, det visste jag. Det visade sig att hållplatsen innan var bättre för mig men behövde bara gå 300 meter. Undrar vart hon tänkte att jag skulle egentligen?
Hade tänkt ut en rolig sak som jag skulle berätta men har helt glömt bort det. Typiskt oflyt men kanske kommer jag ihåg det en annan dag.

Proppmätt

Var på Garlic and shots och käkade middag idag. Jättetrevligt och god mat så nu är jag proppmätt. Precis som namnet avsöjar så är det vitlök i allt. Vitlöksdrink, vitlöksöl jag till och med glass med vitlök. Inte riktigt så vågad var jag att jag testade något av det. Tog ett helt vanligt glas med helt vanligt rött vin och en chiligryta med vitlök och nachos till det. Mysigt ställe och god mat. Ja god om man gillar vitlök förstås. Inget för farsan med andra ord som säger huja vid lukten av vitlök eller en av mina kompisar som är allergisk mot vitlök.
I övrgit så går träningen kast. Åkte på en förkylning efter Åre och har inte kommit igång efter det. Köpte en pull-up bar i söndags. Nu hänger den i dörren till köket och försöker locka mig till träning. Målet är att jag ska lyckas med en hel pull-up till sommaren. Inte så högt mål kanske ni tycker med det är det med tanke på att jag inte ens klarar en nu, jag är inte ens nära. Jag hoppar upp och ändå går det kast. Körde ca 3 hopp i söndags och har haft sån träningsvärk i precis hela armarna. Har inte kunnat köra igen förrän idag. Körde 3 hoppförsök nyss och det känns inte som att det gick bättre än i söndags, får se om jag kan röra armarna imorgon.
Drygt är också att nästäppan inte vill släppa. Det är nässprayet som jävlas med mig. Den vill inte att jag ska sluta med användningen. Jag får kämpa på men det är så jobbigt att sova med täppt näsa. Vem i hela världen pallar det? Inte jag åtminstone.

RSS 2.0